örökezüst

2010.07.14. 01:12

Az Erőd személyes aktái - FRISSÜLT

Damien Hellenberg feljegyzései alapján, a szerző megfogalmazásában


Név:
Martin Jonathan Hawk
Szülők: Joanne és Nathaniel Hawk
Testvérek: Megan Hawk
Életrajz, személyiség és kapcsolatok
Szülei házasságának első, rózsaszín ködösen boldog időszakában született - ez meg is határozza későbbi sorsát. Az apja elkényezteti, benne látja a család reménységét. Mindent megtesz azért, hogy ha megöregszik, a cég jó kezekben legyen, nevezetesen Martinéban; így hát nagy nevű angliai bentlakásos iskolákba járatja, nagykorúsága napján azonnal autót és lakást tol a feneke alá, egyszóval minden módon gondoskodik imádott pici fia kényelméről és jólétéről. (És különben is, amíg a fiú nincs otthon, legalább nem látja, ahogyan az apjából 7/24-ben dolgozó munkamániás, anyjából pedig elhanyagolt, drogos és alkoholista milliomosfeleség lesz.) Azt azonban egyik szülő sem akarja észrevenni, hogy Martin alkatilag alkalmatlan a feladatra. Visszahúzódó, csendes, szívesebben üldögél a könyvei között, vagy hallgatja a barátai beszélgetését, mint hogy alkalmazottaknak parancsolgasson és üzletfelekkel folytasson körmönfont tárgyalásokat. Szülei halála után nem is vesz részt a cég ügyeiben. Alapos műveltséggel és éles logikával rendelkezik, de meglátásait inkább megtartja magának, konfliktuskerülő. A húgát szinte betegesen félti, aki ezt nagyon nehezen viseli el. Nagyon nyugodt természetű, egy kissé a saját külön világában él. Gyakran járja a világot, szeret más kultúrákat megismerni, alapjában véve új dolgokat megtudni. Ezeket aztán útikönyvek formájában osztja meg a világgal.


Nagyon kevés emberhez fűzi közelebbi kapcsolat. Megan piszkálódását angyali türelemmel viseli el, soha nem sértődik meg rá. A gyakori szópárbajok ellenére az évek során nagyon szoros kapocs alakult ki közöttük, részben persze az egymásrautaltság miatt. Kölcsönösen tisztelik egymást, bár nem mindenben értenek egyet. Álmodozó természetének köszönhetően aránylag könnyen elfogadta húga átváltozásának tényét, és lényegében ennek köszönheti két másik ember ismeretségét is: Wendy első látásra megtetszik neki, kényes ízlése dacára. A lány barátságos viselkedése segít neki megnyílni, így félénksége ellenére végre meg meri tenni az első lépést. Az ő személyében olyan barátnőt talál, aki értékeli a különbözőségét, és kivárja, amíg kibújik a csigaházából. Mivel mindketten intellektuális természetűek, mindig van közös témájuk, és sokat tanulhatnak egymástól.
Martin azon kevesek közé tartozik, akiket Glory nem tekint céltáblának, hanem furcsa mód tiszteletben tart. Bár első látásra a személyiségskála két végletét jelentik (pl. a szögesen ellentétes gyerekkor ill. neveltetés), mindketten állandó kívülállók és nehezen fejezik ki az érzelmeiket - talán ezek a tulajdonságok kötik össze őket. Konfliktust közöttük csak Megan személye jelent, hiszen a lány és Glory közti ambivalens viszony még Martint is összezavarja, így hát jó viszonyuk ellenére eléggé óvja a húgát a fiútól.
 


Név:
Megan Hawk
Szülők: Joanne és Nathaniel Hawk (?)
Testvérek: Martin Jonathan Hawk
Életrajz, személyiség és kapcsolatok
Három évvel fiatalabb Martinnál. Tekintve, hogy az anyja születése idejére fűvel-fával megcsalja, az apja sosem ismeri el a lányaként. Míg Martin angliai iskolák egyenruhájában feszít, Megan a közeli gimnázium lepukkant épületében próbál némi tudást felszedni (gyakran a vécében dohányozva). Testvérével jó darabig szinte semmilyen kapcsolata nincs. Némi undorral figyeli szülei bukórepülését, idejét inkább a haverokkal illetve az utcán lófrálva tölti. Apja halálát teljes közönnyel veszi tudomásul, anyját egy darabig még próbálja visszarángatni az életbe, de nem jár sikerrel. A végzetes túladagolást követően értesíti Martint a történtekről, aki azonnal hazarepül, és mint idősebb testvér, átvenné a családfő szerepét Megtől. Hamar kiderül azonban, hogy a lány nem tűr ellentmondást. A cég dolgait innetől részben Megan intézi, bár ő is inkább csak passzióból, hogy kibontakoztathassa katonásan határozott természetét. Az emberek leginkább némi félelemmel vegyes tisztelettel tekintenek rá, az utóbbit éleselméjűsége, az előbbit gyakori hisztirohamai miatt.
Kétfajta életmód között osztja meg magát: vérbeli technokrata és partiarc egyben. Vagy a számítógépe előtt ül, időnként a billentyűzeten hajtva álomra fejét, vagy valamilyen koncerten vagy rock-kocsmában múlatja az időt népes haveri körével. Éjszakai kimaradásainak nem várt következménye is lesz - a fordulópontot jelentő napon Glory menti meg egy vérfarkas támadásától, sajnos nem minden sebesülés nélkül. Ekkor indul Megan farkas-léte, illetve a fiú és közte lévő áldatlan viszony. Az Erőd viszonyaiba kiváló humorának és talpraesettségének köszönhetően hamar beilleszkedik. Főként Jasonnel lesznek jó barátok, mivel mindketten szívesen élezik a nyelvüket Gloryn, és jól szórakoznak a fiú heves reakcióin.
A lány életét azoban nagyban megnehezíti a Glory okozta vonzó-taszító érzés. Bár ezt teljes erejéből tagadja, a folyamatos veszekedés ellenére szívesen tölti vele az időt. Csak úgy szikrázik közöttük a levegő, ez egy pillanatig sem kétséges, de a legtöbbször nem túl pozitív végkifejlettel. Az Erőd tagjai szívesen ejtenek el célzásokat kettejükkel kapcsolatban, amire a páros mindkét tagja dührohammal válaszol. Ugyan Damien kapcsolatépítő és jellemnemesítő megfontolásból igyekszik őket mindig közös feladattal megbízni, ez katasztrofális eredménnyel jár. Alapvetőlegesen nagyon is kompatibilis jellemek lennének, de előbb valamelyiküknek engednie kellene egekig érő makacsságából. De akkor aztán... Addig is, a konfliktusok gyakorta tettlegességig fajulnak.


Név:
Gwendolyn (Wendy) Slater
Szülők: Mary-Rose és Franklin Slater
Testvérek: Georgine és William Slater
Életrajz, személyiség és kapcsolatok
Az árvaházi trió legifjabb tagja. Gyerekkora jórészt a Glory iránt érzett viszonzatan szerelemből és az ennek köszönhetően elszenvedett megaláztatásokból áll. Ő az a lány, aki mindig megvigasztalja a - gyakran Glory miatt - síró kisebbeket. Mivel nála mindenki az ártatlanság vélelmével indul, és a többszörös bűnösöknek is újra meg újra megelőlegezi a bizalmat, azt gondolnánk, a társai sokszor kihasználják. Azonban Wendyt egyszerűen senkinek sincs szíve bántani... kivéve persze Gloryt. Ő a lány minden közeledését visszautasítja, pontosabban a lehetőséget megragadva belerúg - bár általában csak képletesen értve -, viszont gyerekkoruk óta is őrzi a Wendytől kapott cukorka papírját, mintegy mementóként. A lány az évek során mégis a fiú egyetlen bizalmasa lesz. Ő az Erőd egyetlen orvosi diplomával rendelkező tagja. Empatikus, nagyon közvetlen és barátságos jellem, hihetetlen belső erővel. Sosem esik kétségbe, kreativitásának hála mindig minden helyzetre tud valamilyen megoldást. Érzékeny és kedves, de nagyon stabil személyiség, pontosan az az alkat, amire minden közösségnek szüksége van, emiatt Damien legfőbb segítője.
Mindenkiben képes meglátni a jót, ezért Martin visszahúzódását sem tartja zavarónak. Amit rögtön vonzónak talál benne, az az, hogy komoly gondolkodásmódja ellenére képes finom humorral szemlélni a világot; na és persze hogy műveltsége ellenére sem véli magát feljebbvalónak másoknál. Bár kapcsolatukra nem jellemzőek a harsány érzelemnyilvánítások, a maguk csendes módján nagyon mélyen szeretik egymást.
Ha bármilyen konfliktus támad az Erőd tagjai között - ami persze egy nitroglicerin-természetű szociopata (Glory) közelében nem ritka -, valaki azonnal elindul, hogy riassza Wendyt. Ő pedig vagy kiscicás hízelgéssel, vagy tanítónénis szigorral, de többnyire hamar rendet teremt. A szervezetben főként mint kutató és orvos szerepel; emellett ha az Erődben létezne az igazgató-helyettesi cím, az minden bizonnyal az övé lenne.

Név: Jason Aubrey Grey
Szülők: n/a
Életrajz, személyiség és kapcsolatok

(Képet akkor kaptok, ha végre elmegyek a tesómhoz az adataimért. Addig is kicsiben itt, a tesztnél.)

Az árvaházi trió legidősebb tagja, bár ez a viselkedésén cseppet sem látszik. Ha egyszer csak hangosan röhögő csoportba botlasz egy folyosón vagy Glory összetéveszthetetlen üvöltözése csapja meg a füled - nos, akkor biztos lehetsz benne, hogy Jason keze van a dologban. Glory bosszantása nevezhető részéről régi tradíciónak is, bár az igazat megvallva kezdetben nem pont erről volt szó. Az árvaház lakójaként a fiú inkább azt tartotta mókásnak, ha csatlósai népes seregével beledöngölteti a náluk jó pár évvel fiatalabb Gloryt az osztályterem padlójába, aki ezt hasonlóan ártatlan kis csínnyel torolta meg. Az ablakot beüvegeztették, Jason arcán pedig már csak halvány nyoma maradt a szilánkok vágta sebeknek. Azóta persze sok minden megváltozott.
Mivel jócskán kiegyenlítették már minden tartozásukat (erről Glory aktájában lesz még szó), kapcsolatukat a fiú szemszögéből talán a "haver, aki időnként szeretné leszedni a fejem" kifejezés írja le a legtalálóbban. Ha nem ő a vicc tárgya, Glory gyakran kifejezetten értékeli a srác szarkasztikus humorát.
Jason alapvető lételeme a társaság, fő öröme pedig mások elismerése. Emiatt elég hiú, és nehezen viseli, ha negatív kritika éri. A megfelelés kényszere miatt szinte mindig álarcot visel, s ez felszínesnek tünteti fel. Ha néha láttatni engedi valódi arcát, a barátaihoz mindenáron hűséges, kicsit önbizalomhiányos és kétségekkel küzdő ember tűnik elő.
Képes kritikusan szemlélni saját tetteit, bocsánatot kérni és megbocsájtani egyaránt.
Az Erőd tagjai közül gyakorlatilag mindenki kedveli, de senki sem veszi igazán komolyan. A lányok szívesen fogadják a közeledését (naná, aki ennyi időt tölt a külseje tökéletesítésével és a csajozási technikái fejlesztésével, az nem lehet sikertelen), de a tartós kapcsolatok kialakítására gyakorlatilag képtelen. Nem kenyere a szívek összetörése, mindig tartja magát a fair play alapelvéhez, de ennek ellenére úgy tűnik, egy lány sem bírja mellette sokáig. Persze ő nem is feltétlenül törekszik erre...


Név: Damien Hellenberg
Szülők: Susanne és Uriel Hellenberg
Életrajz, személyiség és kapcsolatok

A bejegyzés trackback címe:

https://semmiaga.blog.hu/api/trackback/id/tr122150404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása